Hvert år i februar hedrer vi mødrene våre og den kjærligheten de gir gjennom livets ulike faser. Morsdag er en spesiell anledning for å feire og sette pris på de fantastiske kvinnene som har formet våre liv. La oss ta en titt på hvordan Morsdag feires her i Norge.


Historien bak Morsdag
Morsdag i Norge har røtter tilbake til begynnelsen av 1900-tallet. Tradisjonen ble gradvis populær og ble formelt etablert som en helligdag i 1919. I Norge feires Morsdag alltid andre søndag i februar. Dette er en tid hvor familier samles for å ære mødre, bestemødre og andre viktige kvinner i livene deres.

Feiringen

 1.  Gaver og blomster
  Å gi gaver og blomster er en vanlig tradisjon på Morsdag. Mange barn og ektefeller velger å overraske mødrene sine med personlige gaver eller vakre buketter som symboliserer kjærlighet og takknemlighet.

  Se gavetips fra oss her.


 2. Frokost på sengen
  En annen elsket tradisjon er å servere frokost på sengen. Barna kan hjelpe til med å forberede en deilig frokost eller en kopp te, og deretter overraske mor med det på morsdags morgenen.

 3. Kort og håndlagde gaver
  Håndlagde kort og gaver er en flott måte å uttrykke personlig omsorg på. Mange barn lager egne kunstverk eller skiver hjertevarmende meldinger for å vise hvor mye de setter pris på mødrene sine.

 4. Familietid
  Morsdag handler også om å tilbringe kvalitetstid sammen som familie. Mange familier planlegger utflukter, pikniker eller en hyggelig middag for å feire sammen.

Sentimentet bak feiringen

Morsdag er ikke bare en dag for gaver og feiring, men også en tid for refleksjon og takknemlighet. Det er en anledning til å anerkjenne de ofte usynlige innsatsene mødre gjør hver dag. Det kan være å trøste i vanskelige tider, gi råd eller bare være der med ubetinget kjærlighet.

Så på Morsdag i Norge, går en dyp takk ut til alle mødre for deres styrke, omsorg og kjærlighet. Det er en tid for å minnes, feire og skape spesielle øyeblikk sammen med de som har formet våre liv på den mest kjærlige måten. 


Gratulerer med morsdagen hilsen oss på Studio Mote & Studio Mann. 

January 31, 2024 — Vera Jørpeland